vrijdag 8 maart 2013

Week 13, 14, 15 & 16 America Latina!

Woensdag om 11.30u vertrokken uit Sydney, diezelfde woensdag om 11.15u aangekomen in Santiago, Chili. Lekker eten en genoeg drank om het 12,5u vliegen door te komen. We hebben dan ook gretig geprofiteerd van de gratis Bacardi Cola's, Gin Tonics en Rum Cola's. De eerste dagen doorgebracht in Santiago waar we ons volledig overgaven aan de gigantische jetlag. Gevolg: 6 dagen om 4u 's nachts wakker om dan de volgende middag in een diepe slaap te vallen. Ook even opgezocht hoe we in het vervolg deze klap van het lange vliegen kunnen vermijden. Antwoord: zo weinig mogelijk alcohol consumeren tijdens het vliegen en bij aankomst meteen leven in het ritme van bestemming. Tja...
Santiago bezocht met behulp van onze Colombiaanse vriend Julian die al een tijdje in Chili woont. Hij dompelde er ons onder in de lokale cultuur en in de Terremotto. Terremotto is een roos (zoet) of bruin (niet zoet) drankje met een grote schep ijs in en veel alcohol. Godzijdank aten we erna een completa (Chileense burger met tomaten, advocade, worst en veel mayonaise) of we waren niet recht blijven staan. Na Santiago de bus op naar Valparaiso. Een kleurrijk stadje aan de zee. Aangeraden om 'te verdwalen in de heuvels' en dat hebben we dan ook gedaan.
Omdat Zuid-Amerikanen Spaans spreken en geen Engels, volgden we een snelcursus Spaans in het surfdorpje Pichilemu. Chilenen staan bekend om hun snelle Spaans. Ze verzinnen eigen woorden en kappen bestaande woorden af. Geen erg slim plan om de taal in Chili te leren dus, maar een kleine basis is echt nodig voor de komende 3,5 maanden. Een beschrijving van de week: 's morgens Spaans leren, wat proberen surfen en elke dag 3u naar de les! Dit samen met 2 Australiƫrs: Jake en Evan. Ze hadden beide nog nooit een andere taal geleerd. Jake zei over het Australisch alfabet dat het ongeveer 10 letters kende, dit zorgde voor grappige taferelen. Ook de vraag van Ben 'Do you fok kangooroos in Australia?' werd op hilariteit ontvangen. Met andere woorden, twas een toffe week.
Chili afgesloten in het noorden. Daar hebben we onze tent opgeslaan in Pisco Elqui, de valley van de Pisco. Op de mounainbike de omgeving ontdekt en een aantal flessen Pisco ingeslaan. Een likeur gemaakt van druiven en er werd ons verteld dat er geen betere te vinden is dan in deze vallei. Snel opdrinken dan maar! De weg naar Mendoza ingezet met tranen aangezien onze camera (die ik een maand geleden in Australie nieuw gekocht had) gepikt was van onze tafel op de camping. Fucking Zuid-Amerika. Toch maar een nieuwe aangeschaft aangezien we binnen enkele weken naar Patagoniƫ gaan. Met dank aan Randstad voor het storten van mijn eindejaarspremie!

Lotte, Adolfo, Luna, Nienke en Josee, tot heel snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten